Curatarea amplasamentelor

Etapele fluxului tehnologic sunt urmatoarele:

  1. Inregistrarea comenzii in vederea realizarii lucrarilor de pregatire a terenului. Comanda va fi receptionata de angajatii nostrii care vor prelua detaliile si vor intocmi fisa proiectului.
  2. Administratorul firmei va merge la locul indicat de client pentru a observa detaliile privitoare la locatie si la amploarea lucrarii si de a da o oferta pentru prestarea serviciilor noastre. In aceasta etapa vom stabili: caracteristicile terenului, obiectivele, estimarea orelor de lucru, estimarea pretului final al ofertei.
  3. Semnarea contractului reprezinta cea de a treia etapa. In acest moment sunt definiti toti parametrii contractuali, se stabilesc modalitatile de plata, termenele de executie si aspectele calitative ale lucrarii.
  4. In cazul in care clientul accepta oferta nostra, vom mobiliza la locatia clientului angajatii nostrii, cat si utilajul pentru a incepe demararea lucrarilor, tinand cont de obiectivele stabilite.

Suprafata terenului pe care urmează să se execute constructiile trebuie pregătită în prealabil prin lucrări specifice, numite lucrări pregătitoare: defrisarea terenului; curătirea (dezafectarea) terenului; scarificarea mecanizată a terenului; săparea si îndepărtarea stratului vegetal; trasarea si sablonarea lucrărilor de pământ.

Realizarea efectiva a serviciului poate cuprinde mai multe etape, in functie de complexitarea nevoii clientilor, dintre care cele mai importante sunt:

 Curatarea terenului

Este etapa principala din cadrul oricarei lucrari contractate. In cazul acestor lucrari, cea mai importanta activitate este curatarea stratului vegetal pe o adancime de 10-20 cm sau mai mult, in functie de calitatea terenului si nevoia exprimata a clientilor. In cazul in care lucrarile se desfasoara in privale, balti sau albii parasite adancimea la care se realizarea pregatirea terenului este variabila, obiectivul este ca terasamentul sa se realizeze pe teren sanatos. Ordinea lucrarilor de curatare a terenului este: defrisarea manuala si semi-automata,  scoaterea si indepartarea cioatelor si buturugilor si indepartarea stratului vegetal.

Realizarea terasamentului: este cea mai fundamentala parte in cadrul oricarui tip de constructie. Un terasament prost realizat poate prezenta un risc ridicat de alunecare a terenurilor si a rezistentei scazute a cladirilor sau drumurilor realizate. De aceea vom realiza santurile necesare si a drenurilor pentru scurgerea apei intr-un mod cat mai eficient. In cazul rambleelor se va stabili umiditatea materialului, avandu-se in vedere rezultatele incercarilor de laborator, care vor indica daca este necesar sa se corecteze umiditatea naturala a pamantului. Indicele de umiditate se va determina intr-un laborator de Pedologie autorizat, pe tronsonul de incepere a lucrarii. Administratorul va coordona toate lucrarile si va prezenta obiectiele angajatatilor astfel incat sa ne asiguram de eficienta fluxului de activitate si de prioritatile lucrarilor. Dupa finalizarea lucrarii, toate echipamentele se vor curata si se strang, urmand ca ele sa fie transportate inapoi la sediul societatii. Dat fiind faptul ca responsabilitatea ne apartine in totalitate pentru astfel de lucrari si din cauza destinatiei finale a serviciilor noastre (structuri de rezistenta realizate in locul in care vom amenaja terenurile) vom asigura monitorizarea pentru primele 48 de ore de la momentul finalizarii pentru eventuale alunecari de teren si probleme ale scurgerii apei in urma ploilor torentiale. Aceasta responsabilitate ii revine coordonatorului de lucrari, in speta administratorului.

In cele din urma, dupa verificarea concordantei lucrarilor noastre realizate de clientii nostrii si dupa realizarea eventualelor ajustari, clientii nostrii isi vor exprima multumirea in urma prestarii lucrarilor noastre si vor achita integral costul lucrarilor noastre, stabilit in contractul realizat de administratorul societatii noastre.